Bahan:-
7 keping roti putih
jem bluberi secukupnya (boleh jugak guna serikaya) - tapi ibu guna jem strawberry sbb itu je yg ada
3 biji telor
40 gm gula kastor
200 ml susu cair/susu sejat - susu segar je
1 sudu makan tepung kastad
1/2 sudu makan tepung jagung
1 sudu teh esen vanila
30 gm hirisan badam/secukupnya - tak letak sbb tak ada
sedikit mentega untuk dilenser pd loyang
Cara-cara
-Buangkan bahagian tepi roti (yg berkerak) dan sapukan dengan jem.
-Gulungkan roti dengan kemas.
-Aturkan roti di dalam loyang ukuran 20 x 11 cm yang telah dilenser dengan mentega terlebih dahulu.
-Pukul telor bersama gula hingga sebati.
-Masukkan susu , esen vanila, tepung kastad dan tepung jagung. Gaul sebati.nak senang..masukkan dalam blender dan kisar skali
-Tuangkan bancuhan ke dalam loyang berisi roti tadi.
-Taburkanbadam secukupnya biar rata dan bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 170 C selama 30 minit atau hingga kekuningan atasnya
No comments:
Post a Comment