Sunday, April 21, 2013

CUCUR AYAM

This morning banyak agenda yg I kna attend..
Patut patut I kna gak ada SU SULIT ni..takut banyak yg I lupa...dan banyak yg I tertinggal
..since today I nak kna hntar kakak balik dan
on the way tu hanya ditemani adik adik dia...
Sbb hubby esok br balik..jdd I kna hntar dia awal ckit dr biasa la..
bila awal..semua benda kena diawalkan..masak untuk lunch..
baking the caramel cake for tomorrow..
Basuh kain...hu hu hu...time ni la rasa I patut ada bibik kan..
Nasib baik hari ni anak dara I tu nak practice buat cucur
 untuk prtndgn masak dia kat sekolah minggu depan...
selamat I ..tak yah buat breakfast...
I biar je dia buat sendri..alahai si kakak ni...nak hiris ayam pun berejam rejam....
sambil dia buat cucur tu..I prepare la tuk caramel cake tu...
 
 

siap dah cucur ayam anak dara I Ni...bleh tahan gak rasa dia...you alls nak resepi ke...
 
Bahan-bahan nya : 3 cawan tepung.. 1 cawan hirisan isi ayam..
2 labu bawang besar dihiris nipis...1/2 cawan daun sup dihiris...
sebiji telur ...,garam...dan sedikit air
kacau semua bahan hingga sebati...
pastu goreng lah sampai kekuningan... 
 
senang je....

1 comment:

Immanuel Kabuhung said...

Halo Bloger! Gabung yuk!! di myTasteIndonesia.com!!!

Di sana Anda bisa "Discover" (menemukan) lebih dari 41 ribu resep masakan nusantara, "Share" (berbagi) resep-resep masakan Anda ke semua teman-teman myTaster di seluruh dunia, dan juga! Anda bisa membuat buku masak pribadi Anda di laman kami dan "Save" (simpan) sebagai resep-resep favorit Anda sehingga kita bisa saling bersosialisasi di dalamnya. "Discover, Save and Share Recipes" on myTaste! "Indahnya Saat Berbagi".

Banyak blog yang telah menjadi anggota dan mendapatkan keuntungan dari publikasi di situs kami. Tambahkan blog Anda di link ini: http://www.mytasteindonesia.com/tambahkan_blog_anda

Bila ada pertanyaan jangan sungkan untuk hubungi kami di:
info@mytasteindonesia.com

Terima kasih atas perhatian dan kerjasamanya!

Salam myTaste Indonesia,
Immanuel Kabuhung