ada plak yer dessert zaman siber ni nama ganas camtu..
nak makan pun takut...apa tidaknya
takut karang baru enter the mouth..
bertabur keluar plak sebab kena lempang...
nasib tak baik gigi pun berterabur keluar dari mulut..
eeeeeeee..... seram den..
asalnya geng wassap gegirl ASASIAN lah yang buh nama cheesekut lempang ni..
I pun sebenarnya masa google tu pun tak dapat dijejak nama sebenar dessert ni..
so I pun mengabadikan nama CHEESEKUT LEMPANG yg
I dapat dari group wassap I tu..
hu hu hu....
tapi dessert ni I tak sukat sukat yer..
Creamcheese tu I guna yg 500gm punya...masuk dalam mixer
pukul ngan gula dan susu pekat...
banyak mana ?
I main rasa-rasa jer.. kejap kejap I rasa...apa yang kurang I tambah
tapi I add about 10 to 20 ml freshmilk dalam adunan
creamcheese tu.. nak kasi lembik ( lembik aaaaaa bukan cair )
nanti senang nak sapu kat atas biskut .
I guna biskut marie munchys perasa coklat...
susun kan dalam bekas yang dilapik ngan plastik / aluminium foil / baking paper
tapi sbelum susun tu I rendam sekejaaaaaappppp jer dlm fresh milk yang disuamkan
lapiskan biskut dengan cream cheese
bahagian atas sekali adal lapisan cheese
I tabor choc rise ngan biskut yang dihancurkan
masukkan dalam fridge for 6 hours atau paling tidak
2 hours ...sempatlah dia sejuk
tapi ingat aaaaaaa.....
jangan banyak sangat makan tuuuu..
high colestrol cik oiii.
2 comments:
fuh..nampak selera bila tengok..kpg bentong dlm,kluang..kini d p jawa muar
makin gempal la cik abang hang tu marina...apa kabo...kirim salam semua.
Post a Comment